Hitta nya (och gratis) fonter

Lost Type

Jag är lite av en typsnittsknarkare. Jag är ständigt på jakt efter nya fonter för framtida projekt. I min fontarsenal har jag många köpta fonter, men det är inte alltid man har budget eller kan motivera sig att köpa 20-30 fonter (då en font ligger på runt 300-800 kr st) på måfå. Då kan man kika igenom webbsajterna som har gratis fonter. Licensvillkoren kan variera, så det kan vara en bra sak att titta på först.

Först brukar jag gå in på klassikerna Dafont.com eller Urbanfonts där finns det ett stort utbud gratis fonter. Det finns givetvis också mycket skräp, men det gör det hos de komersiella typsnittsbolagen också. Sedan går jag in på Lost Type och ser om det har kommit något nytt. Lost Type är en underbar webbplats med retrodoftande fonter. Priset sätter man själv (ja, man kan ”betala” 0$ om man vill).

Jag brukar också göra en sökning på t.ex. Behance.net efter ”free font”, och ofta så dyker det upp en del trevligt som man inte hittar någon annanstans. Det kan också vara värt att gå in på sajter som Smashing Magazine och titta efter gratis fonter.

Sammanställning

Dafont.com
Urbanfonts
Lost type
Behance.net
Smashing Magazine

QR Code Business CardShoppa på Deluxive Store!